Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adventi koncert Szár, 2018.12.09.

Adventi koncert Száron

 

December 9-én, vasárnap karácsonyi és adventi dallamok csendültek fel a szári templomban, a már hagyományossá vált adventi koncertünk alkalmával. Egy kis ráhangolódás a karácsonyra, és egyben egész éves munkánk méltó lezárása ez a koncert, ami hol is kerülhetne méltóbb helyen megrendezése, mint a kiváló akusztikával rendelkező templom, megszentelt falai között.

A műsor elején népdalkörünk egyik tagja, Koltayné Bartha Magda mondta el gondolatait az adventi készülődésről, karácsonyról, szeretetről.

Idén is hívtunk vendégszereplőket. A Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus Mórról érkezett hozzánk. Elmondásuk szerint nagy örömmel fogadták el felkérésünket, és lelkesen készültek a fellépésre. A kórus nemrégiben ünnepelte fennállásának tizedik jubileumát. Német nyelvű karácsonyi és adventi dalokkal készültek, melyeket a tőlük megszokott magas színvonalon adtak elő nekünk, Herbák Valéria vezényletével.

A műsort a szári Magic Chord énekegyüttes folytatta. Ez a kórús néhány éve alakult eltökélt szári és újbaroki fiatalokból, és korábban több ízben szerepeltek már nálunk Taksz Lilla vezetésével. Gyönyörű, tiszta hangjuk és több szólamú előadásuk idén is elbűvölt mindenkit.

Az idei programunkat a Szári Általános Iskola tanulói színesítették felolvasásukkal.

Mint minden évben, most is a Szári Német Nemzetiségi Népdalkör előadása zárta a műsort. Idén is nagyon sokat készültünk, hogy a már ismerős dalok mellett új dallamok is felcsendülhessenek.

A koncertet után jól esett a forralt bor, forró tea és a sütemény, melyet az általános iskola egyik tantermében fogyasztottunk el kedves vendégeink körében. A délután igen kellemes hangulatban telt el így. Minden évben jó alkalom ez az összehangolódásra, egymás megismerésére, a közös eszmecserére zenéről, éneklésről.

 

 

Fényképek